mrtambourineniclas.blogg.se

Här kan du läsa ett galet passionerad filmentusiast och amatörkritiker skriva om nya så väl som äldre filmer från en sådan objektiv synvinkel som han är kapabel att ge... med stavfel naturligtvis.

Beira-Mar (/Seashore) (kortis)

Publicerad 2016-02-08 02:32:00 i 2016, Drama,

''Seashore'' är långfilmsdebuten från regissörerna Filipe Matzembacher och Marcio Reolon. När man tittar på deras filmografi är det inte en lång historia, som består av endast kortfilmer och det märker man klart och tydligt i ''Seashore''. Handlingen består av två unga vuxna som reser ner till kusten och spenderar tid med varandra. Vi långsamt börjar märka att en av pojkarna har en attraktion för män och det börjar bildas en relation mellan båda pojkarna
Det finns ingen konflikt som spelar stor roll och sidohandlingarna lägger inte till något till handlingen. Filmen känns helt och hållet som amatörkvalité, med sitt knappt existerande manus och brist på intressanta interaktioner, som får ''Twilight'' verka naturlig. Den har inte den stora charmen som var närvarande i ''The Actor'', utan det hela saknar fängslande karaktärer som tar del i roliga eller intressanta disskutioner/monologer. Karaktärerna har inte mycket till personligheter och verkar som personer som hör hemma i en drog PSA på tv eller någonting. HBTQ elementet är knappt där och filmen spenderar ingen tid med att säga någonting om det.
Denna pinsamma atmosfären och dialogen är presenterat genom ett extremt slarvigt kameraarbete. Kameran är aldrig stilla och är oftast för nära skådespelarna, så att man kan knappt se vad som händer. Fokusen med linsen skada mina ögon på ställen.
Jag försöker inte vara elak mot den här filmen endast för att vara elak, utan det var så filmen fick mig känna. Det var folk som gick upp och lämna biografen jag var i inte ens halvvägs in. Hela filmen känns som att den borde ha varit en halvtimma lång maximalt och jag troligen skulle ha tyckt om den mer än vad jag gör nu. En speltid kan göra mycket för en film, både positivt och negativt. Trotts att den här filmen bara är en och en halvtimma lång känns den mycket längre med sin tråkiga och långsamma takt. Filmen har intressanta idéer, bara inte utfört bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela