mrtambourineniclas.blogg.se

Här kan du läsa ett galet passionerad filmentusiast och amatörkritiker skriva om nya så väl som äldre filmer från en sådan objektiv synvinkel som han är kapabel att ge... med stavfel naturligtvis.

Uppdatering maj 2021 och saker som underhöll mig under månaden

Publicerad 2021-05-31 16:37:58 i 2021,

Jag har inte publicerat någonting på bloggen ett tag nu och det är i störst del för att mitt jobb har tagit upp mitt liv en massa nu på sistone och privatlivet har knappt varit generös. Men det är i det förflutna och vi är nu på väg in i den underbara svenska sommaren och jag har därmed mycket att publicera här under de kommande tre månaderna. Se fram till ett inlägg nu på söndag och ifall ni har följt den här bloggen under det senaste året kanske ni kan gissa vad det kommer vara. Dessutom kan ni säkert förvänta er en lista med mina favoritfilmer hittills från 2021 vid slutet på juni.

När det gäller nya filmer: den enda nya filmen jag såg under maj månad var The Woman in The Window och min recension är som följande: Amy Adams är grym i huvudrollen, filmen runt omkring henne är bara okej och Rear Window är bättre. Verkar vara flesta andras åsikter kring filmen också.

Annars har jag fortsatt titta på Don't Toy With Me, Miss Nagatoro och den fortsätter underhålla, trots att den faller ner i genretroper i vissa avsnitt och man känner att manusförfattarna blir tvingade att bocka av element serier inom den här genren fortsätter ha, som att gänget går till stranden, ett fantasy inriktat avsnitt kommer från ingenstans och konflikterna ändras inte särskilt mycket så publiken har samma nivå av underhållningsvärde igenom hela serien och utmanar dem aldrig riktigt. Utan att avslöja för mycket är serien ganska klipsk i hur den ramar in berättelsen från Naotos perspektiv och ju längre vi kommer in i serien får vi se mera utav Nagatoros känslor och hennes reaktioner istället bara för Naotos egna. Även fast presentationen är så överdriven, irriterande och bred så är karaktärsdramat diskret och respekterar publikens förmågan att märka små förändringar i karaktärers beteenden eller deras kroppsspråk att kommunicera sina känslor. Serien är inte hundra procent för mig, då jag är för gammal, bitter och serien är tydligt inte gjord för målgruppen jag ockuperar, men jag tycker den är rolig ibland och Naoto och Nagatoro är bara så söta tillsammans att jag vill titta tills slutet och nu verkar det som att handlingen kommer bli lite seriösare och dramatisk, eftersom vi stiger nu in i den mörka tredje akten i berättelsen efter den lugna säkerheten karaktärerna precis har haft i avsnitt 6-8. Kan hända att jag skriver förlängt om den i en separat recension, fast med andra planer i åtanke borde ni inte ha stora föhoppningar och jag vill hellre fokusera på filmer just på den här bloggen.

Har slutat titta på Godzilla: Singular Point, bara för att jag simpelt väntar på att alla avsnitt ska släppas på Netflix så jag kan titta igenom alltihop på i en session och jag hoppas flera av er gör likadant, då baserat på avsnitten jag har sett så länge högt rekommenderar jag den.

Under månaden började jag läsa och läste klart David Copperfield och jag tyckte om den en hel del. Klassisk bok, så det är knappast svårt att hitta en analytisk nedbrytning av boken online, men kort sammanfattat älskade jag hur diskret berättandet var i sin användning av metaforer och symbolik, som är allihopa tematisk kopplade ihop från början till slut, som Copperfield familjens husnamn och vad det indikerar och användning av blommor och havet. Läste självklart den engelska versionen och språket var så hysteriskt och jag älskade hur högklass allihopa pratade om de mest barnsligaste sakerna och sedan gå tillbaks till genuin drama. En fantastisk semi-autobiografi om Charles Dickens han själv och är en klassiker för en anledning.

Fick tag på volym nio av Made in Abyss mangan och att skriva om den i detalj skulle avslöja alltihopa, så jag säger bara att det är fortfarande toppkvalité och jag kan inte vänta på mer.

På musikfronten har det varit några häpnadsväckande skivor och låtar från flertal olika artister och band jag antingen har följt i några år eller akter jag inte hade hört talats om förens några veckor tillbaks. Så här är en lista med skivor jag har lyssnat på regelbundet under 2021 än så länge:

Daddy's Home -St. Vincent
Roadrunner: New Light, New Machine -Brockhampton
Haram -Armand Hammer & The Alchemist
Promises -Floating Points, Pharoah Sanders & London Symphony Orchestra
Welfare Jazz -Viagra Boys
For The First Time -Black Country, New Road
Bright Green Field -Squid
Seek Shelter -Iceage

Sedan har jag gjort en spellista med mina favoritsinglar från i år här: 2021 Singles

Vi hörs senare i veckan och ni får ha det gött tills dess!

Mitt Twitter: @Spid3rF
Mitt Letterboxd: Spid3r Fang

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela