mrtambourineniclas.blogg.se

Här kan du läsa ett galet passionerad filmentusiast och amatörkritiker skriva om nya så väl som äldre filmer från en sådan objektiv synvinkel som han är kapabel att ge... med stavfel naturligtvis.

Filmer (och serier) jag såg den här månaden (Augusti-October, 2017)

Publicerad 2017-11-03 19:38:00 i Filmer jag såg den här Månaden, Serier,

Jag har inte kunnat se några äldre filmer den senaste tiden. Mest för att jag har gått igenom flesta filmer jag hade sett tidigare i år ytterligare en gång. Så filmerna jag såg var få och serier blev en större fokus. Så jag går in i detalj om filmer först och sen går in i serier efteråt.


Catch Me If You Can

Allting DiCaprio är med i drar jag mig ifrån, men jag är glad att jag såg den här. Mest kommer min njutning från Spielberg och hans filmteams tekniska förmåga, med färgglatt scenografi och klippning. Med charmiga Tom Hanks som ett undantag var skådespelarna för huvudkaraktärerna distraherande och passade inte karaktärerna de spelade. DiCaprio förstörde nästan filmen för mig tack vare hans inkapabla förmåga att inte kunna spela någon annan förutom sig själv. Fortfarande en super tajt takt och struktur, enastående två huvudkaraktärer, en handling som fängslade mig från början till slut och toppa det med Spielbergs fantastiska stil. 
Stor rekommendation från mig.


Run Lola Run

Efter att jag läste en del recensioner för ’’Baby Driver’’ var det några som tog upp ’’Run Lola Run’’ och hur den filmen klipptes ihop med musiken som ’’Baby Driver’’ gjorde. Personligen har ’’Baby Driver’’s tekniska sida växt på mig en del, men jag föredrar ’’Run Lola Run’’ oavsett. Den är slumpmässig och på många sätt kaotisk, men det finns logik och regler i all galenskap. Det är visuellt bättre än ’’Baby Driver’’ trots sin uppenbara låga budget och har så många klipska ögonblick att det blir svårt att inte rekommendera den. 
Stor rekommendation från mig.


Swiss Army Man

Jag har ingen aning ifall jag tycker om den här filmen eller ej. Jag tyckte inte om den pretentiösa filosofiska dialogen som dök upp på ställen, men det var en bra kontrast med den absurda humorn filmen hade. Filmen hade en underlig ton till sig, där det hela är deprimerande och sorgligt, men har samtidigt humorn som hjälper tittaren igenom. Jag hörde att många gick ut ur biografen på filmfestivaler, vilket jag kan förstå. Personligen var jag glad att jag såg den, men samtidigt tvivlar jag på att jag kommer se den igen.
Rekommendation från mig.


Jag är inte en serie kille. Jag väldigt sällan tittar på serier, mest för att jag oftast inte hittar intresse i att sitta igenom flera timmars innehåll som varken har en början eller slut, så jag håller mig undan. Nu när sommarfilmerna började försvinna drog jag mig till streaming och det fanns inte mycket till filmer jag ville se, så serier blev det istället. En massa också, vars många jag tyckte om en hel del och några mindre.


Berserk (1997)

Jag hade planerat att se den här serien ganska länge nu, men det blev inte av förens nyligen. Med sitt första avsnitt, låga animation budget, repetitiva krigsscener, störande sidokaraktärer och långa speltid åt sidan fanns det en massa att tycka om i den här serien. Handlingen speciellt har en massa intressanta konflikter, där den bästa är mellan Griffin och Guts. Serien påminde om Shakespeare tragedier, speciellt ’’Macbeth’’, vilket är det enda jag kan säga utan att avslöja vad som händer. Jag tror mangan är mycket bättre än den här serien och för att vara hundra procent ärlig tycker jag den här serien är lite överskattad. För tiden den släpptes kan jag tänka mig att det var topp kvalité, men inte i dagens västerländska samhälle. Jag tyckte om den, men jag kommer aldrig titta igenom alla avsnitt igen. 
Rekommendation från mig.


Flip Flappers

Jag skulle sett den här serien förra året, men jag bara glömde av det. Jag brydde mig inte särskilt mycket för den stora handlingen som driver karaktärerna från plats till plats, vilket gjorde att de sista tre avsnitten var ganska tråkiga för mig. All fanservice fick mig att må dåligt också. Vad som fick mig att se det hela var att avsnitt varierade i olika visuella stilar och konflikter. Det var delar som bara var okej, men det var en del avsnitt som var genuint fantastiska i hur läskiga och abstrakta de var. Animationen var grym och karaktärernas konflikter är grymma, men det var inte konstant det.
Rekommendation från mig.


Game of Thrones (Säsong 7)

Skåda: den enda live action serien jag skriver om här. För att vara hundra procent ärlig tyckte jag säsongen bara var okej, men när jag väl började tänka igenom vad som hände skulle jag nog påstå att jag inte ens tyckte om säsongen i huvud taget. Produktionsvärdet är fortfarande högt och har spektakulära actionsekvenser, men när det gäller inre konflikter, struktur, motivation och den komplexa naturen hos sina antagonister och hjältar så var den svag rakt igenom. Cersei Lannister har nästan blivit en tecknad version utav sig själv när hon beter sig så överdrivet och för det mesta gör karaktärer inte så mycket förutom att antingen misslyckas i ett uppdrag eller bara överlever för att manuset säger att de borde det. Det finns ingen drama bakom konflikterna och inga komplicerade motivationer, vilket gör att det hela känns som ’gott mot ont’ när seriens stora unika säljargument var att det egentligen inte fanns något så simpelt. Det hela känns som en stor hög med fanservice och en massa tom action som inte hade någon större mening i handlingens kontext. Väggen som hade byggt upp som det ultimata försvaret genom hela sju säsonger rivs ned på bara några sekunder, för att realism existerar inte i den här serien längre. Ifall en balrog dök upp runt hörnet skulle jag inte bli överraskad.
Svag rekommendation från mig.


Little Witch Academia (Säsong 1)

Jag var sjuk och det fanns noll saker som fanns på Netflix jag ville titta på samtidigt som jag var sjuk och hatade världen, så det blev Harry Potter klon. Jag brydde mig inte om den större handlingen igenom det hela, utan istället om individuella avsnitt med roliga idéer för magi, bra humor och grymt världsbyggande. Lätt att svälja, fantastiskt animerat, minnesvärda karaktärer och skoj.
Rekommendation från mig.


Made in Abyss (Säsong 1)

Jag skrev en för lång text om den här redan, så jag ska inte upprepa mig för mycket. För att summera är detta det bästa från animation jag har sett hela året och jag kan inte rekommendera den tillräckligt mycket. Den har inte några moderna anime klichéer och designs som jag hatar, tar stor inspiration från Studio Ghibli och är ett tidlöst äventyr. Säsong 2 måste komma.
Stor rekommendation från mig.


South Park (Säsong 21)

När det gäller sit-coms finns det inget jag tittar på nu för tiden förutom ’’South Park’’. Tidigare säsonger har varit relativt underhållande, men det var inte förens säsong 19 och 20 då de började expandera på ett tema igenom en hel säsong, säsong 19 med politiskt korrekt kultur och säsong 20 med presidentvalet i Amerika förra året. Säsong 21 än så länge verkar gå tillbaks till traditionella ’’South Park’’, med egna avsnitt som inte är relaterade till varandra på något sätt. Det är roligt för det mesta med sin klipska satir kring sociala tabuer och politik. Sedan finns det löjliga avsnitt som inte säger så mycket, men det är tillräckligt skoj och chockerande att det blir underhållande. 
Rekommendation från mig.
 
Ska försöka se fler äldre filmer den här månaden. Ska titta på ''Girls Last Tour'' ifall det är värt att se hela.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela